DISPOZIȚIA Nr. 167

 

Direcția de Sănătate Publică Dolj, instituție publică cu sediul în Craiova, str. Tabaci, nr. 1, CF 11333620, reprezentată prin Directorul Executiv;

În conformitate cu prevederile art. 5 din H.G. nr. 302/2022 pentru aprobarea normelor privind modul de constituire, organizare și funcționare a comisiilor paritare, componența, atribuțiile și procedura de lucru ale acestora, precum și a normelor privind încheierea și monitorizarea aplicării acordurilor colective;

În baza prevederilor art. 12 lit. x) din Regulamentul de organizare și funcționare și a structurii organizatorice ale direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1078/2010, cu modificările și completările ulterioare,

 

D I S P U N E:

 

Art. 1. În perioada 17.08.2022 - 26.08.2022 se va derula procedura de desemnare a reprezentanților funcționarilor publici în comisia paritară ce se va constitui la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dolj, după următorul calendar:

-         Data alegerii reprezentanților: 17.08.2022;

-         Afișarea rezultatului alegerii reprezentanților: 18 - 19.08.2022;

-         Depunerea contestațiilor la rezultatul alegerii: în termen de 3 (trei) zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului alegerii reprezentanților funcționarilor publici în comisia paritară;

-         Verificarea contestațiilor: în termen de 2 (două) zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor.

Votul pentru desemnarea reprezentanților se va desfășura la sediul D.S.P. Dolj situat în strada Tabaci nr. 1, Camera nr. 2.

Art. 2. Comisia paritară ce urmează a se constitui la nivelul D. S. P. Dolj are în componență 4 membri titulari și 2 membri supleanți.

Membrii titulari și membrii supleanți ai comisiei paritare sunt desemnați cu respectarea principiului parității și al asigurării reprezentativității părților, în condițiile prevăzute la art. 6 alin. (2) - (4) din HG nr. 302/2022, astfel:

-         Jumătate dintre membrii titulari și membrii supleanți ai comisiei paritare sunt desemnați de către directorul executiv al DSP Dolj;

-         Jumătate dintre membrii titulari și membrii supleanți ai comisiei paritare sunt desemnați de către funcționarii publici din instituție, în condițiile prevăzute la art. 6 alin. (3) lit. d) din HG nr. 302/2022, prin votul a jumătate plus unu din numărul funcționarilor publici din instituție. Alegerea reprezentanților funcționarilor publici se face prin vot secret.

La stabilirea numărului funcționarilor publici din instituție nu se iau în calcul funcționarii publici ale căror raporturi de serviciu sunt suspendate sau modificate prin detașare, în condițiile prevăzute de OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Pot fi membri în comisia paritară numai funcționarii publici definitivi care exercită un raport de serviciu pe perioadă nedeterminată în cadrul instituției.

Art. 3. Biroul RUNOS din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj este însărcinat cu aducerea prezentei dispoziții la cunoștința funcționarilor publici din cadrul instituției prin afișare la sediu și pe site-ul instituției în termen de 3 zile lucrătoare de la data emiterii.

Actul administrativ rămâne afișat până la finalizarea procedurii de constituire a comisiei paritare.

 

Data: 09.08.2022

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Ec. Viorel Dorin MICU

 

Vizat pentru legalitate,

Consilier juridic